mandag 30. mars 2009

Kolonne

Ein liten rapport frå vegen. Det vart ikkje all verdens start på vikarjobben min som sjåfør. I skrivande stund har eg venta mest 2 timar i Borlaug. Det seiest at me slepp over om 20 min. Som de ser er det rikeleg med bilar, men andre vegen er ventetida 4 t. i følje radioen

Eit steg vidare

I dag har røyrleggar Gangdal vore her og lagt opp vatn og avlaup.

I tillegg har eg sett inn alle skuffene .

Det som manglar no er to ettersende dørar ein del indekking oppe og nede og nytt golv.


Så til slutt skal kvitevarer på plass. I holet rett fram skal det komma oppvaskmaskin, på den kvite enden vert det komfyr og ved sida av den kjem kjøleskåp.



søndag 29. mars 2009

Nytt kjøken

Under sydenferien vår i år vart ein grunnleggande oppussing av kjøkenet vårt oppstarta. Syster Astrid har blogga om temaet gjennom bileter og ord heile tida, men no tykkjer både eg og ho at vi får ta ansar sjølve.
Desse bileta er ei lita oppsummering av kva som har skjedd. Fyrste biletet er slik det er i dag.

Slik såg det ut då me kom heim den 21.03.

Her ser de kor grundig arbeide det vat gjort. Heile rommet vart heilt strippa ned til muren på alle vegger. Som de ser vart det ein bra haug med allt frå huntonitt årgang 1952 til skuffer og skap anno tideleg 70 tal.

lørdag 21. mars 2009

avreise

Me har sessa oss rundt eit bord på flyplassen. Klokka er vel 6 og me er ferdig med innsjekking. Om ca 1 time er det ombordstiging og eit endeleg farvel til Gran Canary.

fredag 20. mars 2009

Exit Playa del Ingles

Sà er oppbruddstida komen til oss pà Jardin del Sol, "solhagen", her nede i syden. Kofferten er snart pakka ferdig og me gjer klar til tideleg legging og grytideleg vakning. Me bestiller drosje til 5,20.

Dagen i dag holdt pà à enda i katastrofe. Det var overmàte viktig for soltilbedaren vàr at det blei fint ver pà vàr siste dag, sà dà me stod opp til ausregn i dag var ikkje humöret pà topp. Men til allt hell lysna det opp og me har hatt ein rett sà fin dag. Eg har nytta dagn til ein rusletur rundt i byen med innkjöp av tollfrivarer som avslutning.

I gàr kveld var me pà Kasba kjöpesenter for litt handling og kveldsmat. Me er litt matleie alle saman sà det blei tomatsuppe og kvitlauksbröd pà tre av oss medan eg prövde med pà fiskepizza. Som de sjönar vart eg nedstemd eller skal me sei ignorert i mitt forsiktige önskje om kinamat.

I kveld er det vel ingen som vil noko som helst sà dà fàr eg vel viljen min om eg mà eta âleine.

Dette blir den siste bloggen med rare bokstavar (der vàre bokstavar skal vere er det `´ñ).

Kanskje eg sler i hel nokon minuttar med ein mobilblogg frà flyplassen, men eg vil alikevel takka for meg her pà Playa del Ingles og takka dykk som har kasta bort verdigfull (arbeids)tid med à lesa desse epistelane mine.

torsdag 19. mars 2009

Fugleopplevingar

I dag har eg og Alice vore i Palmitos park, ein opplevingspark med mange slags dyr og planter, men fyrst og fremst ein fuglepark. Difor desse to fine eksemplara.
Veret har vore fint pà Playa i dag ogsà, med der me var, inne i fjellheimen var det overskya og pà grensa til for kaldt i kortarma og kortfött.
Denne kvelden vert nok den siste ute for denne gongen. I morgon kveld vert det nok pakking og tideleg legging, dà me mà dra ut til flyplassen i 6 tida laurdag morgon.
I kveld hàpar eg det vert Kinamat pà oss. Me har to kinarestaurantar i kjellaren sà om latskapen tek overhand er det ikkje vanskeleg med maten.
Me fekk melding frà gamlelandet om at bonusen holdt i gàr ogsà. Det utlöyste stor glede her sör.
Takk for i dag.

onsdag 18. mars 2009

Playa del Sol

I gàr kveld var me pà ein av "favoritstadane" mine, nemleg svensk danserestaurant. Som de sikkert skjönnar var det ikkje alvorleg meint, men det er opp til fleire pà dette bildet som likar det meir enn almindeleg.
Me var samla der alle her nede; 4 frà nedre bringebakkane ei frà heltnabakkane og 4 frà Lustrabui & co.
I dag har me faktisk hatt eit par smà regnbyer sà det er fin akklimatisering til me skal heim om 3 dagar.
Ho mor i huset har vore pà byen og handla til dei smà i dag.

Det ser ikkje ut til at det vert nokon store aktivitetar dei siste dagane heller. Det vert avslapping i varmen.

Det var allt for i dag.

tirsdag 17. mars 2009

Besök

I gàr vart det ikkje noko blogging pà meg. Grunnen var besök av Jonny og co. Som de sikkert ser pà kvaliteten har eg no fàtt tilgang pà kortlesar sà no har eg mogelegheitar. Biletet er av veslejenta til Jonny og Tone pà stranda med spade og spann.
Dagen vart rett sà fin. Gjestene kom i 13 tida. Dà bar det mest rett pà stranda. Der vart det bàde leik og bading med utgangspunkt i stranderstauranten vàr. Det mà ogsà nemnast at eg og Jonny var dei einaste som bada pà ordentleg.
Dagen enda heime pà terrassen med "ein skarp ein" för besöket var over.


Dagen i dag har vorte roleg. Me karadn har teke ein tur langs gatene medan damene har sola seg heime. Det har ikkje vore sà varmt i dag, nett passeleg.

Biletet under er teke i den vesle bygda Fataga der me inntok lunch for nokre dagar sidan.
Sidan eg no har tilgang til kortlesar kan det bli meire bileter her frà dagane me har vore her.

Takk for i dag

søndag 15. mars 2009

Nok ein dag i tropevarme

Biletet i dag er av KA der han kjempar seg fram gjennom gatene i 35 graders varme. Som eg lovde i gàr kjem det eit lite resyme av kva me brukte kvelden til i gàr. Me tok bussen til Puerto Rico i 5 tida og besökte fyrst Jonny pà hotellet der han bur. Etter ein liten apertiff der drog me alle 7, Tone, Jonny, veslejenta og oss fire, pà restaurant og ein god biffmiddag.

Lenger ut pà kvelden havna me alle, unnateke Tone og den vesle, pà danserestaurant. Dit kom etter kvart Ketil Höyheim med frue og Kjell Neset med frue i tillegg til eit par frà Modalen sà dà var vi til sist 11 stöyande syngjande og skàlande nordmenn rundt same bordet.

I dag har me rusla gatelangs eller lege ved bassenget og slikka gàrdagens sàr. Forresten trur eg ikkje at spanjolane har funne opp "dagen derpà" enno. I alle fall, same korleis me oppförer oss ut etter natta sà er me alltid i storform neste dag.

I morgon kjem familien Jonny Gj. til oss pà föremiddagen og dà skal me pà stranda heile hurven.

Takk for i dag.

lørdag 14. mars 2009

Laurdag under palmene

Nok ein dag utan dei store hendingane her pà Playa. Eg og Alice gjekk oss ein tur rundt sentrum i tropevarmen. Halvvegs, dà me skulle ta ein rast trefte me pà Oeydis og Tordis. Der vart det ein öl og 3 klokker.
KA har vore heime for à sjà Man. U pà fotballpub like rundt hjörna.

No dreg me snart til Jonny & co for ein heilaften i Puerto Rico

Om helsa held er eg ute med referat (overflatisk sjölvsagt) derfrâ i morgon ein gong.

BILET E VART DET IKKJE I DAG GRUNNA TEKNISKE VANSKAR

PS TIL MEDARBEIDARAR I RL: Er at det er pà helane med Radio Luster Nettradio og sending pà Veitastrond er ute.
Det mà ein restart av datamaskin til. Eg veit heller ikkje om det gàr ut reprise. Eg har sett i gang programmet men veit ikkje om spaken pà miksebordet er oppe.

fredag 13. mars 2009

Fredag med sol og varme

Som de ser er veret ei à klaga pà. Dette biletet tok eg pà strandpromenaden i formiddag. No, klokka 15 var temperaturen pà ein slik gradestokk 35 rett ute i gata her eg sit. Eg og KA har gàtt strandpromenaden til San Augustin i dag.

I gàr kveld var me pà eit kjòpesenter kalla Yumbo der opningen av det àrlege karnevalet vart arrangert. Flotte opptog etterføld av ein konkurranse i karnevalinnslag frà senen.

I morgon blir det kanskje ikkje blogg. Dà skal me til Puerto Rico og mota Jonny Gj. og dei andre der ute.

Me fàr sjà. Om dei har ei datamaskin der sà kanskje det blir nokre ord og bileter rett frà folkelivet i "Vesle Luster"

Takk for i dag

torsdag 12. mars 2009

Dag 6 pà det jevne.

I dag har det vore standarddag her pà Playa. Damene har sola seg i litt disigt, men 32 grader varme. Eg og KA har vore vàr faste tur rundt om i byen med innlagt pause (den vart litt lang i dag) pà stamkroa vàr. Der fekk me kelnaren vàr til à fotografere oss midt i arbeidet vàrt. Dette berre sà det ikkje skal vera tvil om at me gjer det me vert sette til her ogsà.

Me har forresten vore i kontakt med Jonny G og avtala à motast laurdag om ikkje noko kjem pà. Me gledar oss til det.

Kirsten N og lustrabugi-gjengen har me ikkje sett snurten til etter den lange strevsamme sondagen me hadde i lag.

Til slutt vil eg vise den fine store klokka me. Dei fleste veit at eg trong ny klokke. Den siste av fjoràrets innkjop var moden for pensjon.

Takk for i dag

PS Damene vart glade dà dei fekk veta at bonusen ikkje gjekk :-)

onsdag 11. mars 2009

Tur til Fataga

I dag hadde eg tenkt à legge ut eit bilete frà Fataga. Det er der me har vore i dag. Grunna ukjend telefon har eg sendt eit heilt anna bilete, med det er aktuellt dette ogsà.

Turen i dag gjekk altsà til Fataga, ei lita jordbriksbygd oppe i Fatagadalen ca 20 km frà Playa. Me tok drosje opp og buss heimatt.

Turen var ein fin avveksling frà det vante her nede i "byen"

Fataga er ei lita klynje med hus frà den tid dà det ikkje var turisme her. Enno er det mange hagar i drift der Det dei dyrkar mest er appelsiner, sitroner, bananer og oliven. Det er truleg ogsà noko vindruerankar der sidan det er eit utsl for lokalprodusert vin der.

Ellers ser eg frà ein heimeleg blogg, bringebakkane.bligspot.com, at oppussing av kjokkenet heime gàr strykande. Det er fint à sleppa à vu midt oppi rotet nàr kjokenet skal ribbast heilt til murveggen og byggast opp att.

No skal eg heim pà hybelen og kvile litt for det blir heimekveldsmat i kveld. Dà blir menyen spekeflesk og flatbrod med ol, vin og konjakk til.

Allt dette innteke pà terrassen i lag med naboen, kun ifort shorts og t-sjorte sà lenge utover natta me onskjer.

tirsdag 10. mars 2009

Dag 4 med sol og varme.

I dag har me hatt den beste dagen sà langt nàr det gjeld sol og varme. Sol frà skyfri himmel heile dagen og stabilt 27 -28 grader i skuggen. Eg og KA har vore vàr faste runde ned pà stranda. Heimvegen gjekk pà gangvegen langs sanddynene, deretter gatelangs til Sosialkontoret som er ein ikkje offentleg hjelpeinstitusjon for tyrste nordmenn. Etter ein kvil der gjekk turen heim. Biletet er av naboen der han sit sà kry og viser fram dei fine blomane han har kjopt til sin frue.

Ellers har Johnny Gj ringt oss og bede oss om à legga inn ein dag til vitjing av dei ute i Puerto Rico.

Det skal me nok fà til og me gledar oss til det. Sà blir det vel til at dei vitjar oss ogsà

Resten av lustringane, dei me var ute med heile sundagen, har me ikkje verken hoyrt eller sett meire til.

Heimanfrà har me fàtt spøsmàl frà kjøkensnikkaren vàr om kva kjøkeninnreiing me skal ha. Det rekna me som eit godt teikn dà slike sporsmàl mà vera irrelevante utan god framdrift i riving og oppattbygging.

Det var allt for i dag om ikkje lysta til eit tillegg kjem pà heimvegen frà byen i kveld.

mandag 9. mars 2009

Den tredje dagen, kviledagen

Den tredje dagen her nede under ekvator vart ein kviledag. Eg og KA har rusla ein liten tur ned til strandrestauranten vàr og ein liten omveg heimat. Biletet er eit bevis pà kor fint ver me har.

Gàrdagen vart ein hard dag som starta med litt for tidleg vàkning etterfylgd av eit heidundrande gilde frà 14 til 17.30 deretter ein ikkje mindre festeleg forestilling heile kvelde frà tidleg kveld til langt pà natt. I gàr var det berre fryd òg gammen, men ein gammal skrott kjenner dagen etterpà at ein har toygd nokre grenser.

Damene har nytta dagen til soling ved bassengkanten og har allt fàtt bra med farge.

Det blir vel ein liten tur ut i kveld ogsà. Eit màltid for dagen pà restaurant mà ein kosta pà seg. Er me turistar sâ er me turistar.

Eg har forresten kjopt meg kladdeblokk i dag sà no har eg fâtt rydda opp i tankar frà flyturen. Eg har vel ikkje nemt det for. Pà flyturen noterte eg nokre tankar som kanskje kan bli eit kàseri eller liknande. Det blei skrive ned i eit kryssordblad over kryssord som sàg for vanskeleg ut, i tillegg til dei fleste margane i bladet.

Takk for i dag

søndag 8. mars 2009

dag 2

Det blei ikkje allverda til start pà ferien i àr. Eg hadde ikkje meir enn sett foetene pà golvet i dag tideleg foer telefonen ringde det Petter kunne fortelja at malingpumpa pà jobben hadde slutta à virke.

Han var pà jobb for à gjere ferdig ting som me har lovt ferdi til mandag morgon. De fàr ha meg unnskyldt, men dette er ikkje noko eg kan gjere noko med herfrà sà meldinga heim blei "de fàr gjere det beste ut av det"

I dag tok me turen til vár vanlege strandrestaurant. Vel framme pà promenaden traff me 5 lustringar. Dermed vart dagen i dag nytta rundt langebord med 9 deltakarar. Me hadde sessa oss til klokka var 14 og litt over klokka 17 var det tid for oppbrudd. Dà me fekk rekninga pà bordet vart den etterfoeld av to muggar sangria "pà huset". Det er inntakinga av denne drykken "pà huset" eg her har teke bilete av. Det blei vel tre timar bordsete fyllt av god mat og drikke og mange gode historiar. Ein aning allsong vart det ogsà til slutt.

No er det pà tide med ein strekk pà senga foer det blir ein tur pà Trollstuga i kveld.

Veret starta ikkje sà allverda med lett yr og ¡kkje allverda temperatur til frokost, men foer me rakk ned pà stranda ifoert vinterjakke lysna det opp og etter kvart vart det ordentleg godver.

Eg tykkjer ikkje biletet i dag er allverda teknisk sà om mine lesarar meidnar det samme er det kanskje pà tide med ein ny telefon.

Dei aller beste helsingar frà oss i syden

PS

No er klokka 24 og vel sà det. Me er pà veg heim etter ein fuktig og matrik tur pà byen. Stjerneklar himmel og 17 - 18 grader tegnar til ein fin dag i morgon. Damene gledar seg uhemma:-)

lørdag 7. mars 2009

endeleg framme

Biletet frå feriens fyrste dag er frå Flesland. Når dette er skrive er me nyss komne til huset vårt kl 22.30 norsk tid. I morgon startar alvort, då er det ferie.