mandag 30. juli 2018

Ut på tur dag 2.

I går kveld var me ein liten tur rundt i byen her me bur og i ein park fann me desse sitata. Som de ser har Henrik Ibsen toppa ei grei rekke likemenn. Eg prøvde meg med Google oversetter og det går som de sikkert veit ikkje alltid like bra. Her er resultatet: "Hunden må aldri ha på seg sine beste bukser når han kommer til kampen for sannhetens frihet." Kanskje kan kveldens quiz der heime vere: Hva var det Ibsen eigentleg skreiv.

 Dagens utfart gjekk fyrst til nabobyen Litomerice for å beskue ein stengd katedral. Deretter bar det ut på bygda til omvisning og vinsmaking på vingard.

 Seks ymse vinsortar, dei fleste kvite, fekk me ein smak av før og under lunchen som var av villsvin. Desse flaskene var ikkje på bordet¨. Dette var levningar frå vinproduksjonens storheitstid under Sovjet-tida.

 Så nokre bileter for dei spesiellt interresserte. Eg likar å oppsøke gravplassane der eg fer på ukjende stadar. Dette er største av fleire i småbyen Lovosice som me bur i.

 Den mest arealeffektive delen såg slik ut. Det verka som at det er vanleg med kremasjon her for dette er alle urnegraver.

 I dei fleste stadar i verda ser ein også forskjelen på "fattig og rik" svært tydeleg på slike stadar. Her er staden for dei menige.

 Medan slik ser det ut der dei minnast dei velståande.


Medan nåkon fåe får ein heil liten kyrkjegard for seg sjølve.


Men sjølv dei er avhenginge av etterkommarar med vilje og evne til å halda minnet i hevd.

 Til sist eit bilete av ein ung kar som har teke vare på eit bilminne frå kommunisttida. Polski Fiat kalla me dei. Kanskje nokon av dei bilkunnige kan fortelje noko om dette ikonet av ein bil.

Eigaren fekk i alle fall tommel opp frå meg og det likte han.

I morgon er det tidleg opp og kanskje båttur på elva. Det har vore turke i fleire år her og vasstanden i elva Elben er så låg at det kanskje ikkje let seg gjere i morgon. Korleis det går skal de få vete i morgon kveld.


Takk for i dag






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar