tirsdag 31. juli 2018

Dag 3, tysdag.


 Med stadig samme varme,fine veret tok me ein kveldstur ned til Elben i går kveld. Temperaturen har vore langt opp mot tredve grader til seint på kveld sidan me kom hit.
Som de ser er det normalt mykje vatn i elva her, men det skuldast sluser lengre nord der dei slepp minimalt med vatn gjennom. Nordanfor der er nivået fleire meter under normal og alle elvebåtane låg i opplag. Av den grunn vart det heller ikkje nokon båttur på oss i dag.

 Det vart derimot buss heile vegen til Dresden.

 Byen vart bomba til ikkje eit hus stod att i sluttfasen av andre verdskrigen, men svært mykje er bygd opp att slik det var.  Her er eit par vilkårlege bilete frå vår vandring.



Hovudmålet med turen var nok Dresden Frauenkirche. Denne vart bomba til berre ein steinhaug låg att i januar 1945.  I 1994, fire år etter at Tyskland var eit land att, starta oppattbygginga og i 2006 var arbeidet ferdig. De kan sjå dei mørke steinane er orginale steinar plukka frå ruinane medan dei lyse er nye.
Slik se kyrkja ut inni.




 Etter kyrkjebesøket hadde me ein god time til lunch og her er nokon bileter frå vår ferd i Dresden på eigahand.





Me avslutta dagen med lunch på serveringstaden merka med raud kryss nederst til høgre. Sjølve måltidet vart innteke innandørs, men eg kunne ikkje dy meg for å vise det staseleg nabolaget vårt.

Så gjekk turen i drivande fart heim att til Hotel Lev. Undervegs låg temperaturen på mellom 34 og 38 grader heile vegen så i bygatene har det sikkert vore over 40 grader.

No er det middag kl 19.00 Deretter avslapning og kanskje "en lille en"  til den danske guiden si ære.

Takk for i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar