søndag 29. juli 2018

Pensjonisttur til Tsjekkia, dag 1.

 Slik starta sommarens pensjonisttur med Vitus reiser. Etter biltur til Bergen i går starta dagen med ombordstigning bak i flyet ved fyrste forsøk. Fordi, etter at me hadde sett oss godt til rett i flyet og det nerma seg avgang kom beskjeden om at ein person hadde komme seg ureglementert forbi sikkerheitskontrollen og me måtte forlata flyet for ny sikkerheitssjekk. Alle utanlandsfly og heile utanlandsterminalen måtte tømmast og alle måtte gjennom "gjennomlysinga" att.

 Slik såg køen ut då alle hadde komme seg til innsjekkingshallen. Etter godt og vel ein time i kø var me klare for ny ombordstigning, ein og ein halv time etter ruta.

 Etter å ha råfloge over halve Europa hadde kapteinen teke inn att 20 minuttar av forsenkinga då me segla inn mot flyplassen der me såg Praha breie seg ut i det fjerne.

 Norsktalande guide stod det i annonsen men han er dansktalande danske. Eg trur ikkje alle fekk med seg så mykje av det han fortalde om på den ein time lange bussturen fram til hotellet der me skal bu.
Me er tredve stykker som reiser i lag og som bur på dette trivelege hotellet.

No har me vore på kjøpesenter for å veksle oss litt lommepengar og handla drikke og snop.
Denne 2000 korunaren er verd ca 800 kroner og der held lenge. Runden på butikken i dag kom på ca 55 kroner der halvdelen var ein boks pringles som kosta tre gonger så mykje som ei flaske lokalt øl.

No er det middag. I morgon vert det ut på tur, så ser me om det vert tid og inspirasjon til å melda siste nytt om turen vår i dagane som kjem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar