tirsdag 5. september 2023

Dag 5. Ut på tur

 

Rethymno vert ofte forbinda med den lange strandpromenaden med hotell, serveringsstadar, bilveg med mykje trafikk og sandstrand. Det har vel også komme fram i denne bloggserien. Men det er også ein del som strekker seg frå enden av promenaden og langt austover.  Her er det ingen veg i det heile Her ligg hotella og serveringstadane heilt i stranda og du går rett frå hotelldøra og ut i sanden, så å seia. 

Strendene dei strekker seg kilometervis austover,

I dag har me vore på busstur. Det går sightseeing-bussar i ei sløyfe gjennom byen, opp bakkane med toppunkt ved eit krigsmuseum og nedatt til byen.  Bussen har mange stoppeplassar undervegs der du kan gå av og sjå deg omkring og gå på neste buss som kjem med ca 45 minuttar mellomrom.


For ein aktiv og ein pensjonert lastebilsjåfør var bilturen også verd å observere. Det var stor trafikk nokon stadar, skrekkeleg smalt og stor trafikk andre stadar men vår stødige sjåfør manøverte dobbeltdekkaren sin med stø hand og litt luft mellom bussen og omjevnadane heile turen.


Museet hadde vore med i krigshendingar i fleire hundre år, men i fyrste del av 2. verdskrig var det viktige slag her mellom nazityskland og allierte troppar. Krigsmateriell var det også utstillt ute. Dette helikopteret hadde vore del av Hellas sin hær på 1960 talet.


Eit lite einmotors fly, sikkert brukt til observasjonar, var også utstillt. Som de ser var det enkelte av reisefyljet som hadde heilt andre ting i tankane enn dette stilige flyet.


Blomsterprakt er det mykje av her på øya. Dette treet som me fauk forbi med bussen vår får vere eit eksempel på det.


Så var me på veg ned til bysentrum att og turen var slutt


Om ikkje små fly skapte den store interressa så gjorde megastore meloner det. 


Me er no starta nedtellinga til heimreise og Jakob er sett på avvenningskur.

Takk for i dag.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar