onsdag 22. april 2009

Å skyte seg i foten

Det blir ofte sagt at no har dei skote seg sjølv i foten når ein i iveren etter å framheva si sak gjer ting som blir i disfavør for saka til slutt.

Ei slik sak har Luster Arbeidarparti stelt i stand no. Gjennom denne tullete styrehandsaminga av nokre lause rykter om at Johan Solheim hadde starta underskriftskampanje mot symje og badeanlegg, har dei no løyst ein debatt blandt folk flest om nettopp det. I staden for at folk skulle vore opptekne av om Solheimen er ein judas i eige parti eller ikkje, går debatten friskt om det er lurt å nytta så mykje pengar til badeland eller ikkje.

Og det er tydeleg at det er ei stor gruppe som "har brent inne med " standpunkta sine. Aldrig har eg høyrt så mange skeptikarar til badeland stå fram som no.

Til slutt, nokre spørsmål eg har brunne inne med om handsaminga til AP:


Korleis kan ei gruppe leiande tillitsvalde sitta å handsama ei slik sak, tufta på berre rykter, og deretter gjere vedtak i saka utan å kontakte den berørte for å "kvalitetsikra" ryktene litt.

Korleis kan dei tru at det går an å starta hemmeleg underskriftskampanje. Korleis skal ein få underskrifter på ei liste ingen veit om.

I forrige blog konkluderte eg med at "dei sosiale media" kunne få noko å sei i denne saka. No ser det ut for at det blir klønete politikarar som avgjer saka.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar