søndag 19. april 2009

Realiser symje og badeanlegg i Gaupne!!

Det heitaste temaet i lustrapolitikken for tida er utan tvil symje og badeanlegg i Gaupne. Dette utan at det er sak i nokon kommunale organ for tida.
Grunnen er sjølvsagt at det blir ei sak snart.

Det er stor oppslutnad om eit ja til badeanlegg i kommunestyret, men dei fleste representantane fryktar at dei ikkje har fleirtalet av veljarane med seg. Dei mest ihuga tilhengarane av badelandet ser nok dette som eit faremoment, då det er mange tja representantar. Difor er det ei relativt høg aktivitet i einkelte parti for å sikra at kommunestyret si fleirtalsmeining skal gjennomførast utan hensyn til ei eventuell folkemeining.

Og politikarane har all grunn til å frykte folkeleg engasjemang som styrande for den indre politiske debatten i partia og kommunestyret.

Siste tida har me sett godt gjennomarbeida avisinnlegg frå begge partar. 

På facebook er det ei gruppe som kallar seg "Me som vil ha badeland pao Heggmyrane". Dei har no 567 medlemmar. Rett nok er dette ein broket forsamling og på langt nær alle er heimehøyrande i Luster, men alikevel viser dette eit engasjemang som peikar mot at saka ikkje er avgjort i folk sine auger.

Gruppa "Realiser symje og badeanlegg i Gaupne!!" har 341 medlemmar som verkar for å vera ein noko meir "seriøs" forsamling. I denne gruppa føregår det ein viss seriøs debatt der til dels skeptikarar også viser seg .

Då ein må rekne med at det er få som er medlemmar i begge gruppene er det altså totalt 900 personar som på eit vis har ei aktiv meining om temaet. Ein må rekne med at størstedelen av desse er relativt unge så engasjemanget må ein tru er adskilligt større enn dette totalt i kommunen.

Det skal bli spanande å sjå korleis det politiske miljøet i Luster taklar denne situasjonen.  Truleg den fyrste saka der dei såkalla sosiale media har påverknadskraft i vår kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar