torsdag 23. april 2009

Kommunestyremøte

I dag har det vore kommunestyremøte i Luster. Eg har vore der og overført møtet på direkten i Radio Luster. Deretter har eg laga til reprisesendinga, som inneheld heile møtet meir eller mindre barbert for pausar og anna som ikkje bør vere med. Dette programmet går fortløpand fram til fredag kveld ca kl 21.
I kveld kl 21 og i morgon kl 10 og 20 går det eit program vi kallar Siste nytt frå kommunestyret. Programmet er på ca ein halv time og skal gjeva eit innblikk i kva som føregjekk i kommunestyremøtet.
Debatten i alle sakene er også lagt ut på nett.

Dagens debatt starta allerede før møtet var i gang. Det var svært stort fråver til dette møtet. Så mange at administrasjonen ikkje hadde funne nok varamedlemmar til å vera fulltallig. Det var i dag 26 stemmeberettiga medan det skal vere 29.
Dette likte Ernst Veum dårleg, og han tok ordet allereie under opninga av møtet og refsa medlemmane for slapp haldning til tillitsvervet dei har fått.

Det var to saker som tok mesteparten av tida i dag, planar om kraftutbygging i fortunområdet og tilleggsbemanning til grunnskulen. Sjølv om debatten var lang og mange var kritisk til mangt var det rådmann og formannskap sitt syn som vart vedteke i alle saker i dag som så ofte ellers.

Litt spenning var det kanskje i salen då Johan Solheim, som leiar for eldrerådet, fekk ordet framfor ein noko mutt APbenk for å presantere årsmeldinga for rådet.
Ikkje eit ord vart sagt om badeland eller underskriftslister i møtet i dag.

No går straumen ut så eg får gjeva meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar