mandag 12. mars 2012

Mandag

Det kjem ut ei svensk/norsk månadsavis med navnet Dag og Natt her på Gran Canaria. I den avisa kjem alltid besøksstatistikk for dei ymse øyane her. 
Statistikken for januar 2012 viser tydeleg to ting. Den viser at nordmenn er eit solhungrig folk og den viser at det er Gran Canaria som er øya vår.
Når det gjeld Kanariøyane samla kjem me å 4 plass. Tyskland og Storbritania er i serklasse på 1. og 2. plass. Deretter kjem Sverige og Norge. Sverige ca 20% framfor oss, men med dobbelt så stor befolkning.
Tyskarane er i fleital på Gran Canaria, Fuerteventura og La Palma medan engelskmennene er folkerikast på Teneriffe og Lanzarote.
Til Fuerteventura reiser nordmenn mest ikkje.  Også til Teneriffe og Lanzarote er me eit stykkje nede på lista. Men til Gran Canaria er det nordmenn det kjem nest mest av blandt alle verdas land. Feriegjest nr 1. er Tyskland med 81500 gjester, deretter kjem Norge med 40300. Så kjem Sverige, Storbritania , Danmark og Finnland.

Det var litt folkeopplysning

Her går dagane på tomgang. Me står opp når me vaknar, et når me er svoltne. drikk når me er tyst og legg oss når me er trøytte. Ellers gjer me mest ikkje det skapte grann.
Damene har for det meste halde seg på terrassen i dag medan eg og KA har vandra gatelangs.
Biletet her viser starten på ruta vår i dag. Frå nedgangen til stranda går det også gangveg vestover. I går gjekk me austover til San Augustin medan i dag gjekk me gangvegen vist på biletet. Den går mellom bebyggelsen og sanddynene ut til Playas finaste hotell. Der startar den gata som me bur ved: Avenida de Gran Canaria Den gata fortsette me turen til nedkøyringa til  Maspalomas. Der vart det ein rast.

Her ser de utsikt frå pauseplassen vår. Der hadde me ein strålande utsikt mot Maspalomas. Ei fin veranda med alle rettar, nyåpna i fjore på denne tid og vel verd eit formiddagsbesøk. Den ligg i toppen av bakken ned til Maspalomas for dei lokalkjende.

På heimveg kom me forbi denne snertne Volvo kabrioleutgåve som me måtte ta eit bilete av. Vær og føre her nede gjer at det naturlegvis er mange taklause bilar å sjå, men få såpass oppsiktsvekkande som denne.

No går turen til naboen og deretter til Trollstova, trur eg.

Takk for i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar