torsdag 20. mars 2014

Torsdag med tur til Puerto de Mogan

Ein kan ikkje ta turen til Puerto de Mogan utan at dette motivet hamnar i fotoarkivet. Det visste desse tre damene alt om, så dette var det fyrste me fekk gjort ved framkomst. 
Men før det blir meir om dagen i dag må det skrivast nokre ord om i går kveld. Då var heile gjengen, seks stk.  på Naboen bar og overvar avskilkonserten til OleIvars-vokalist Tore Halvorsen. Ei rekke med meir eller mindre kjende vokalistar vart henta frå publikum der dei sang den eine føre og den andre etter. Ein avsluttkonsert verdig. Me vart fortald at no gjekk turen heim til Norge og jubileimsfeiring.

Men attende til dagen i dag. Handling stod sjølvsagt på dagsorden. Her er damene hamna på parfymeri. Ikkje til å undra seg over at butikkdama var smilande og fornøgd etter å få tre slike handlelystne damer innanfor dørane.

 Ordtaket "Age before beauty" skulle sjølvsagt aldrig vore brukt i ein reportasje om tre damer i sin beste alder på tur. Likevel tek eg sjansen. Det var det som fyrst kom føre meg då eg såg denne sikkert praktiske båten, men med eit på ingen måte vakkert påbygg.

 På utflukt vis gjekk fyrst turen rundt i byen på kryss og tvers. Det er mykje fint å sjå her. Pynta med blomar over alt og med ei båthavn og ei badestrand midt i sentrum. Eit sentrum avdelt av ein kanal med gangbruer over.

 Lunch vart det også tid til. Fyrst tapas beståande av mykje rart me ikkje hadde noko navn på. Men ned gjekk det meste før hovudretten kom på bordet. Det vart noko så vanleg som omelett.

Etter ei tid vart det plass til kaffi/te og is også. 

No er me kommen attende til utgangspunktet att. Det vart busstur begge vegar. Med den nye motorvegen frå Puerto Rico til Puerto Mogan går turen raskt. På heimveg gjekk turen beinveges utan stopp rett til busstasjonen på Playa. Ein tur som var unnagjort på ein 20 minuttars tid.

No går snart turen til middag på Padaban før me sikkert tek tidleg kveld. Ein blir trøytt i denne varmen. Rangling annankvar dage er meir enn nok.

Til sist vil me senda ei helsing heim til dykk som strevar med djupsnø og høljeregn. Me har rikeleg med finvær her men kan dessverre ikkje dela med dykk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar