onsdag 18. mars 2015

Den femte dagen og delvis overskya.

Denne femte dagen her nede på midten av jordkloden har det vore delvis skya. Lat meg fyrst sei at eg tykkjer det er heilt ok. Det er fyrst når det er fint i skuggen at det er fint vær. Eg har heller ikkje høyrt noko vidare negativt frå solbadarane. Dei stundene med ei sky framfor sola har vore nytta til shopping. Temperaturen er heilt ok. 22 grader viste gradestokken då me drog på føreiddagsturen vår i 11.30 tida.


Slik ser eit av dei før nemde innkjøpa ut. Tre t-sjorter eller kva det heiter når det skal henge på ein kvinnekropp, var dagens fangst, men det er nok berre byrjinga. Me har lenge att av ferien. Me ser ikkje enden enno.


Her kjem litt om turisttrafikken til denne av kanariøyane som heite Gran Canaria. Det er ikkje den største men den mest folkerike. Den var i alle fall det sist eg såg ein slik statistikk.

Turiststraumen kjem fyrst og fremst frå Tyskland og Norden. I januar i år kom 340 000  turistar hit. Av dei var 100 000 tyskarar og omkring like mange frå Sverige og Norge til saman. Altså, av 340 000 turistar kom heile 200 000 frå Noreg, Sverige og Tyskland.
Trafikken frå Skandinavia har gått ned litt i det siste. Reiseselskapa sin andel av trafikken har minka enno meir. No er det enkelt og rimeleg å reise med rutefly hit. Dett er det fyrst og fremst Norwegian å takka. Dei starta opp, men sidan har også SAS hengt seg på og no går det direkteruter frå mange nordiske flyplssar.


Bilar er alltid spennande. Denne er vel ikkje akkurat ein slik ein imponerar naboen med men eg tykkjer den er stilig. Den har elektrisk drift, er utvikla og vert marknadsførd av Renault, men er produsert i Spania. Eit bilet til av denne sjarmøren kjem her.


Det var allt for i dag. No går snart turen til Kasba og Padaban der dei har sers gode Pizza.


Takk for i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar