søndag 15. mars 2015

Søndag

Så er ferien i gang for alvor. Det er det same kor tid på dagen ein kjem fram til reisemålet, så føler ein ikkje at ferien er fullt i gang før me har vakna ein morgon der.
Me er komne godt inn i rutinane våre. Bagett til frokost, ein liten ein til medisinsk bruk, smørjing av solkrem, sjekking av sosiale media og deretter guttetur på byen. Ikkje overraskande gjekk fyrste turen til stranda.


Som ei melding til dei lokalkjende kan eg fortelje, som eg håpar biletet visar er den åpne plassen framfor hovudnedgangen til stranda monarleg utvida. Her er det rive og rydda i stor stil. Det me har kalla stampuben vår er også forandra på. Mykje mindre men med betre utsikt mot folkelivet.
Ein liten stopp vart det tid til før turen gjekk etter handlegata langs sanddynene for å finne strandmadrass av det gamle gode slaget.


Undervegs der vart det tid til å lene seg nett nedpå for ein forfriskning før me tok trappene fatt opp til promenaden. Her ser de utsynet frå vårt tildelte bord.


På vår veg kom me over tysk moteframsyning (trur me). Her var det godt med folk samla, men sidan me har vakse frå slike interesser for lengst, vart det berre ein liten stopp øverst i trappa for å dokumentere samanstimlinga med eit fotografi.

Som de ser er det ikkje noko å klage på været.

Turen heim gjekk på den fine promenaden langs sanddynene heilt til endes og deretter gatelangs heim til lunch.

På veg heim kom me over ein bank som gav oss ideen om å senda ei helsing heim til vår lokale banksjef. Banksjef Haugen, her får du eit gratistips til nytt banknamn om det skulle verte aktuellt å byte på.
No er me forlengst heimkommen og har avlevert vårt innkjøp av klassisk strandmadrass. Ei åtvaring til våre soltilbedarar og andre tilreisande som les dette. Me har lagt mykje arbeide i denne handelen. Dette er to av dei tre siste av dette slaget som er til salgs her nede. Ta godt vare på dei.

Kva kvelden vil bringe veit eg ikkje enno. Mest truleg vert det ein tur til ein serveringstad for inntak av varmt måltid og deretter relativt tidleg i seng. Me er i vår beste alder og det har me alltid vore, men ikkje så langt utover natta.

Ha det så lenge.

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Hvor på Gran Canaria er dere? Hvordan er temperaturen på kveldene? Er det kaldt og for mye vind til å sole seg på stranda? Ser på yr.no at det er meldt rundt 18 grader, men på bilde på dette innlegget står det 28 grader. Skal til Playa Del Ingles 3.-10.april så håper det er litt varmere enn 18 grader i sola :)
    Mvh Hege

    SvarSlett
  2. Me er på Playa del Ingles og her er det 26 -28 grader midt på dagen og 20 ved midnatt. Kva det blir i april er ikkje godt å sei men det går mot sommar så det blir sikkert fint då også.

    SvarSlett