lørdag 24. mars 2018

Reiseblogg dag 10. Ut i naturen.

I dag har eg vore ute og spasert att. Turen gjekk mot fjella i nord, men planen var aldri å bestige nokon av dei. Det starta med at eg rusla gjennom ein fredeleg "kvadratur" i San Fernando og slik bur dei der. Eit rutemønster mellom husa nett så breidt at ein bil kan lure seg inn. Det er ingen parkeringsplassar så det er berre dei mest naudsynte ærenda ein kan gjere med bil og så er det rett ut att.


 Det er ikkje nett uteplass for ein storfamilie. Litt blomar og ein stol er allt det er plass til på det området kvar leiligheit disponerar under open himmel.


 Men det var altså "villmarka" eg skulle oppsøke i dag og den startar vel omtrent her. Det er mange fine turar ein kan gå i området her, men det er tilnerma ørken over allt og me ser aldri rennande vatn nokon stad unnateke når det regnar. 


 Motorvegen som no er utbygd langs hele sørsida av Gran Canaria er av ordentleg høg klasse, men det trengst også. Over 380 000 turistar landa her i januar i år. Det betyr at over 24 000 menneskjer skal fraktast til eller frå flyplassen kvar dag. Når ein legg til all lokaltrafikken som må til for at varer og folk skal komme seg fram for å betjene denne folkemassen trengst det gode vegar.



 Sjølv om det er mange turistar her er det alikevel god plass her. Dei fleste vil bu relativt nær havet så bak den stripa kan dei flotte seg med god plass til f.eks. rundkøyringar. Fint pynta er dei som regel også. Her har dei gjeve plass til  ei kunstnarisk utforma ku.


Etter ti dagar på ferie der heile poenget er å kvile og gjere minst mogeleg er det ikkje så greit å finne noko å skrive om kvar dag. Her sluttar dagens forteljing med eit bilete frå audemarka og heim att til byen vår. Det er mest utruleg at ein lustring som er  oppvaksen og har levd alle sine dagar inn under jotunheimen kan bli  urbanisert på ti dagar. Når eg kjem heim skal eg bli meg sjølv att utan unødvendige opphald.

PS. Som de ser er er veret strålande. Blå himmel og rundt 25 grader i skuggen kvar dag så langt.

Takk for i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar