søndag 25. mars 2018

Reiseblogg dag 11. To heil dagar att

 Etter gode anbefalingar vart det denne staden me oppsøkte for inntak av gårdagens middagsmåltid. Dette er ein restaurant som marknadsfører seg som mexikansk og husets frue tok konsekvensen av det. Det vart noko tacolignande greier, ei lefse med noko inni. 
Etterpå fann ho ein venn i ein statue av ein staut mexikanar.

 Etter matøkta strena me rett over rundkøyringa og inn på Kasbah der det var laurdagsdans. Eg har synt bileter herfrå før, men eg trur ikkje eg har sett så mange gjester her som denne kvelden. 

 For dei mange lustringar som har vore innom Playa del Ingles på kveldstid er dette ein kjend mann. Han vandrar frå bord til bord og tilbyr gjestene å kjøpa brende mandlar. Han har vore fast inventar her så lenge me har farta hit og sikkert mykje lengre.

 Det har vore mykje om og men om flyturen i år. Me veit enno ikkje nøyaktig tidspunkt, men i dag sende Tui bilete av flyet me skal reise med. Litt frynsete i kantane kanskje, men som de ser, motorane er nye og det er no dei som er viktigaste for at me kjem heile heim.

De er ikkje lette å lure.  Dette er det same flyet etter oppussing det  står utstillt ved Bahia Feliz. Det er flyklubben her som eig flyet og er eit av dei fyrste flya som landa på Gran Canaria med pakketuristar. Det var i bruk til det frå 1965 til 1976. Det var då eigd av Spantax. Det har også vore eigd av SAS ein kort periode. Dei tok det ikkje i bruk før dei selde det vidare.
Flyet er ein 1958 modell Douglas DC 7 og er mala i fargane til flyselskapet Bitner Canarias som var med flyklubben å stelle det til slik det ser ut idag.

I dag har eg ikkje flytta meg lengre enn ut på fortauet for å kjøpe meg ein tortilla española til lunch eller spansk omelett som me kallar det.

I kveld går visst turen til Nye Trollstova som den heiter, Den har fått tilført ordet Nye for den fyrste gjekk konkurs for nokre år sidan. Dette er ein erkenorsk serveringsstad og det er kanskje forsiktig heimlengsle som gjer at me vel slik når me no berre har to heile dagar att før me skal heim til vinter med litt vår i.

Takk for i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar